Cabernet Sauvignon

Bijna altijd worden de wijnen uit de Bordeaux samengesteld (Cuveé). De Cabernet Sauvignon speelt hier een belangrijke rol. Samen met Cabernet Franc en Merlot ontstaan er mooie landwijnen maar ook de Grand Cru Classés! De Cabernet Sauvignon rijpt laat, heeft een dikke schil en zit hoog in de tannine. Als je lang kunt wachten worden die appelzuren omgezet naar melkzuren en wordt de wijn erg lekker. Zwarte bes, viooltjes en cederhout. Een complexe druif dus met dito wijnen vaak in combinatie met andere druivensoorten.

Onlosmakelijk verbonden aan Bordeaux met de wereldberoemde wijnhuizen als St Emilion, Mouton, Haute Brion en nog meer. Dit is de meest verbouwde druif ter wereld. Vaak in combinatie met andere druiven (cuveé) als Merlot, Cabernet Franc en nog een paar andere druiven. De Franse cuisine met de verfijning in de gerechten van links naar rechts smaakt er allemaal goed bij. Onmiskenbaar drinken bij Foie Gras, zwezerik en iets van het lam. Karakter: elegant, robijn rood, mild in tannine en soepel mondgevoel.  Mijn wijn aanbeveling: MCMK van Marie. (100% CS) Topjaren: ’05, ’10, ’15, ’16, ’18.

HEERLUK

Mijn wijnen:

Cabernet Sauvignon