Spatburgunder

De Spätburgunder is de Duitse Pinot Noir. Een blauwe druif waar rode wijn van wordt gemaakt. Als je rode wijn wilt leren drinken begin hier dan mee. Laag in z’n tannine en soepel in de mond met een aangename afdronk. De druif is gevoelig, maar zet ‘m niet in bij een Reerug of ander wild, dat is veel te zwaar en zuur in de smaak. Dat Reetje troeft deze delicate wijn helemaal af. De Spätburgunder komt veel voor in de Bourgogne, de Elzas, en grote delen van Duitsland.

De blauwe druif komt voor in Duitsland en in Frankrijk heet ‘ie Pinot Noir. Smaakt goed bij een Quiche Lorraine, Flammkuchen maar ook bij roodvlees gerechten die niet te heftig zijn. Biefstuk, Steak Tartare en Coq au Vin. Karakter: licht rood, kersen en op eiken gerijpt mooi rond van smaak. Als de druif laat kan worden geoogst is de wijn verbluffend. Mijn wijn aanbeveling: Pinot Noir uit de Bourgogne. Topjaren: ’05, ’09, ‘15

HEERLUK

Mijn wijnen:

Spatburgunder